ההחלטה לפתוח עסק הינה החלטה מורכבת שתחילתה כרוכה בביצוע בדיקות רבות ומורכבות.
בחינה שטחית של כל המרכיבים בדרך לפתיחת עסק יכולה להסתיים בהפסדים כספיים כבדים שניתן היה למנוע אותם לו נבדקו מראש כל היבטי העסקה באופן מקצועי.
ראשית יש לבחון האם יש ביקוש למוצר ו/או לשירות אותו מתעתד העסק לייצר או לשווק, יש לבחון את סוגיית הקניין הרוחני באם רלוונטית, ולערוך תכנית כלכלית מפורטת, כולל תחזית רווח.
טרם איתור מיקום גיאוגרפי יש צורך בהכנת הסכמי שותפות, ו/או פתיחת חברה, עמותה או אגודה, והכל בכפוף למטרות וליעדים אליהם בכוונתנו להגיע, תוך שימוש באמצעי הכלכלי המתאים ביותר להשגת היעד.
סדרת הסכמים נוספת תידרש בעת ההתקשרות עם נותני השירות השונים לעסק העתידי – ספקים, עובדים, רכישת חומרי גלם, מוצרים וסחורה, במידה ובית העסק הינו חלק מרשת, או מותג, נבחן את הסכם הזכיינות.
בשלב הבא יש לבחון את המיקום הגיאוגרפי בו נרצה למקם את בית העסק שלנו:
ייצור – היכן נמקם את המפעל, האם נבחר אזור מרוחק שבו נוכל להקים מפעל גדול, לשלם שכירות נמוכה, אך נישא בהוצאות גבוהות עבור הובלת המוצר.
משרד – האם אופי הפעילות הינו למול קהל לקוחות, האם נדרש מקום בעל חזות מכובדת וגישה נוחה, או שמה מדובר במשרד המאכלס את צוות העובדים בלבד, וניתן למקמו באזור פחות יוקרתי.
חנות – האם מדובר בעסק המבוסס על תחלופת קהל מזדמן (בית קפה, מזון מהיר, פיצוציה), או שמה מדובר עסק המוכר מוצר ייחודי נדרש, שהלקוחות יעשו הכל כדי להגיע אליו, האם יש צורך בחנות בעלת חזית לרחוב הומה, או שאולי כדאי להיות חלק מקניון.
בשלב הבא יש להכין ו/או לבחון את הסכמי השכירות ו/או התקשרות לנכס בו ימוקם העסק, לרוב מדובר בהסכמי שכירות למול בעלי הנכס והסכמי ניהול חברת הניהול שמנהלת את הקניון, או המרכז המסחרי או אזור התעשייה בו ממקום בית העסק.
בהצלחה